12 Iunie 2017Sursa: I.P.J. Sălaj

MII DE CERTIFICATE DE CAZIER ELIBERATE ÎN CINCI LUNI

În primele 5 luni ale acestui an, polițiștii din cadrul Serviciului  Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au eliberat aproximativ 9500 de caziere (certificate de cazier) cetățenilor care le-au solicitat.

Serviciul Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj este serviciul care organizează activitatea de verificare a cererilor şi de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice şi juridice, în sistem automat, după caz, sub coordonarea Direcţiei Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă.

În perioada 1 ianuarie – 31 mai a acestui an, polițiștii de la structura de profil au eliberat 9479 de certificate de cazier persoanelor care au solicitat.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.

Pentru situațiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor în termen de 10 zile de la data solicitării.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.

În judeţul Sălaj sunt două ghişee de eliberare a certificatului de cazier (un ghişeu la Poliţia Municipiului Zalău şi unul la Poliţia Oraş Şimleu Silvaniei).

Programul ghişeelor de lucru cu publicul, dar şi informaţii suplimentare legate de eliberarea certificatelor de cazier, se găsesc afişate pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, la rubrica Utile-Acte necesare pentru eliberarea certificatului de cazier.