24 Noiembrie 2017Sursa: I.P.J. Sălaj

O NOUĂ ȘANSĂ PENTRU TINERII CARE DORESC SĂ FACĂ PARTE DIN ECHIPA POLIȚIȘTILOR

Miercuri, 22 noiembrie a.c., în Monitorul Oficial al României, a fost publicat Ordinul ministrului afacerilor interne privind modificarea și completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne și a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și încetarea aplicabilității unor dispoziții din Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 154/2004 privind activitățile de educație fizică și sport în Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, au fost publicate normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.

Pentru a susține examenul de admitere din ianuarie 2018, până vineri, 24 noiembrie a.c., s-au înscris 120 de persoane, din care 57 pentru Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj Napoca, 46 pentru Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și 17 pentru Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi. Cursurile au durata de un an, la finalul acestora absolvenții având locul de muncă asigurat.

Cererile de înscriere pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 5 decembrie 2017, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 9.00-13.00, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Sălaj.

De asemenea, fișa medicală se eliberează personal candidatului și se va depune la dosar până la data de 8 decembrie a.c.