02 Iunie 2016Sursa: I.P.J. Sălaj

Copiii au fost încântați de surprizele pregătite special pentru ei, de polițiștii sălăjeni

De 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, poliţiştii au vrut să fie în preajma celor care prin gingăşia şi puritatea lor conferă culoare acestei lumi. Responsabili şi interesaţi în mod aparte de evoluţia armonioasă a acestora, poliţiştii sălăjeni desfăşoară în mod constant activităţi menite să contribuie la adoptarea unui comportament adecvat în societate. În acest fel, copiii de azi devin adulţi responsabili şi atenţi la respectarea normelor legale.

Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și cei de la Compartimentul de Proximitate din cadrul Poliției Oraș Jibou le-au făcut o surpriză celor 500 de elevi participanți.

Astfel, în incinta Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou, copiii au avut prilejul să observe îndeaproape tehnica din dotarea Poliției, precum și o demonstrație a polițiștilor de intervenție rapidă. 

Discuţiile purtate nu au fost generate de încălcarea unor norme, ci de dorinţa de a le transmite sfaturi şi recomandări pentru siguranţa proprie. Cu această ocazie au fost distribuite materiale informativ-preventive (broșuri, pliante, flyere).

Un moment aparte a fost conferit de exerciţiile demonstrative ale echipajului canin. Pregătiţi în mod special pentru a contribui la creşterea gradului de siguranţă a comunităţii,  au avut misiunea de a încânta copiii în cadrul unor exerciţii demonstrative.

Tot în cadrul activităților desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii de prevenire au fost în mijlocul copiilor la Grădinița „Voinicel” din Zalău, la activitatea cu tema „Frumusețea zâmbetului de copil” la care au participat 100 copii.

Poliţiştii sălăjeni doresc tuturor copiilor o viaţă minunată, cu zâmbete şi bucurii alături de cei dragi! 

Galerie foto