15 Mai 2018Sursa: I.P.J. Sălaj

Aproape 4.000 de conducători auto sancționați pentru viteză

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în primele patru luni ale acestui an, aproximativ 4.000 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză.

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. 3.855 de șoferi au primit sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei regulamentare.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut în vederea suspendării 135 de premise de conducere.

Alege viața!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Totodată, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o periodă de 90 de zile.