07 Iunie 2018Sursa: I.P.J. Sălaj

Formarea profesională a viitorilor poliţişti continuă şi la I.P.J. Sălaj

Activitatea de formare profesională a viitorilor poliţişti în cadrul stagiilor de practică efectuate la unităţi continuă şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Sălaj.

Astfel, miercuri, 6 iunie a.c., cu ocazia activităţii de moniorizare a stagiului de practică, Comisarul şef de poliţie Olari Radu, de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, în calitate de conducător al stagiului de practică a participat la o întâlnire cu cei 34 de elevi aflaţi în practică la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

În acest context, a fost realizată şi o amplă activitate de promovare a ofertei educaţionale la Liceul Teoretic “Ion Agarbiceanu” Jibou, la care au participat elevii claselor a X-a  şi a XI-a. Scopul acestei întâlniri a fost de a prezenta oferta educaţională a Şcolii de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca.

Împreună cu poliţiştii de la compartimentul poliţiei de proximitate şi elevii aflaţi în practică la Poliţia Oraşului Jibou, reprezentanţii Şcolii de Agenţi  de Politie “Septimiu Mureşan” Cluj Napoca şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au prezentat aspecte legate de admiterea la instituţiile de învăţământ postliceal, probele practice şi teoretice, programul şcolii precum şi aspecte concrete despre desfăşurarea cursurilor la diferite specialităţi din cadrul şcolii de poliţie (criminalistică, rutieră şi ordine publică).

Elevii liceului s-au arătat interesaţi de  informaţiile primite şi au avut ocazia de a împartăşi personal impresii cu elevi ai Şcolii de Poliţie aflaţi în prezent în practica la Poliţia Jibou.

 Amintim faptul ca în luna ianuarie 2018 de la Liceul “Ion Agarbiceanu” Jibou au fost decalaraţi admişi la instituţiile de învatamant care pregătesc viitorii poliţişti un numar de 6 elevi.

Galerie foto