07 Iunie 2018Sursa: I.P.J. Sălaj

Zeci de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric

Poliţiştii rutieri au organizat în primele cinci luni ale acestui an (1 ianuarie-31 mai 2018) 11 acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Oamenii legii au acţionat în principalele intersecţii din municipiul Zalău, iar pentru neregulile constatate au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada de referinţă s-au înregistrat cinci evenimente rutiere soldate cu pagube materiale şi un accident uşor de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.

Atenţie şoferi!

Nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă în clasa a doua de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, nerespectarea regulilor privind trecerea pe culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale amenda este cuprinsă în clasa a treia de sancţiuni (6-8 puncte amendă) şi permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă din cauza nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului s-a produs un accident de circulaţie, poliţiştii întocmesc dosar penal. Permisul de conducere se reţine până la soluţionarea cauzei.