12 Martie 2018Sursa: I.P.J. Sălaj

Acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat în perioada 1 ianuarie-28 februarie a.c. două acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii. 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale şi au retras 37 de certificate de înmatriculare.

Totodată, pentru defecțiuni grave la mecanismul de frânare și sistemul de direcție au reținut în vederea suspendării trei premise de conducere.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă:

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră! Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!