14 Noiembrie 2017Sursa: I.P.J. Sălaj

Te-ai urcat beat la volan? Gândește-te la siguranța ta și a celorlalți

Polițiștii șimleuani au depistat luni, 13 noiembrie a.c., pe strada 22 Decembrie 1989, la ora 17:14, un autoturism condus de un bărbat de 58 de ani, din Șimleu Silvaniei. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,75 mg./l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

17 accidente grave produse din cauza alcoolului

În perioada 1 ianuarie-31 octombrie a.c., pe raza județului Sălaj, din cauza conducerii pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice s-au produs 17 accidente de circulație grave, soldate cu un mort și 17 răniți grav.

Nu conduce dacă ai băut! Gândește-te la siguranța ta și a celorlalți

Fii atent la semnalele corpului tau, chiar dacă ai băut doar puțin. Dă cheile mașinii unui prieten.

Încearcă să-ți asculți prietenii. Dacă aceștia te sfatuiesc să nu te urci la volan, ești cu siguranță băut. Ascultă-le sfatul, nu încearcă decât să te ajute.

Mergi acasă cu un prieten care n-a băut. E ideal să te urci în mașină cu cineva în care ai încredere în astfel de momente.

Oricare ți-ar fi planul pentru sfârșitul de săptămână, gândește-te în primul rând la siguranța ta și a celor de lângă tine. Dacă trebuie să bei nu te urca la volan. E mai bine așa!